DE CONVERSIECOACH

De Conversiecoach is een traject dat zich richt op het leads-to-sale proces. Waar traditioneel vaak gestuurd wordt op input (aantal leads) en output(aantal verkopen), richt de Conversiecoach zich op de verbetering van het proces daartussen, met als doel het verhogen van de leadconversie.

Ik wil meer verkopen uit mijn leads!

Het belangrijkste doel binnen het autobedrijf is simpel: meer auto’s verkopen. Dit lijkt simpeler dan het in de praktijk is. Om de auto te kunnen verkopen heeft het autobedrijf leads nodig. Deze leads kwamen in het verleden naar de showroom. Tijden zijn echter veranderd en leads komen tegenwoordig op allerlei manieren binnen. De klant bezoekt de website en laat zijn informatie achter, de klant belt naar het autobedrijf of de klant kiest ervoor om langs te komen.

In de praktijk denken veel autobedrijven dat zij niet voldoende leads binnenkrijgen. Vaak komt dit omdat het aantal verkopen uit deze leads – ofwel de leadconversie – achterblijft bij de verwachtingen. Wanneer verder onderzocht wat de oorzaak is van de tegenvallende verkopen blijkt vaak dat er wel voldoende leads binnenkomen, maar dat deze niet op de juiste manier worden opgevolgd om tot conversie te komen.

WeBuildRetail helpt de leadconversie te verbeteren

Hoe kan ik meer verkopen halen uit mijn leads?; een veelgestelde vraag vanuit het autobedrijf. Om autobedrijven hiermee te helpen heeft WeBuildretail een coachingstraject in het leven geroepen: de Conversiecoach. De Conversiecoach is er om jouw autobedrijf te analyseren, te verbeteren en te monitoren.

Het verbeteren van processen leidt tot verbeterde leadconversie

Het behandelen van een lead met als doel hier een verkoop uit te halen kan vaak worden beschreven in een proces, dit proces wordt ook wel “lead nurturing” genoemd. De potentiële klant wordt opgevoed tot koper en tevreden klant. De Conversiecoach gaat stap voor stap door dit proces heen, om in kaart te brengen hoe dit proces verbeterd kan worden.

Persoonlijke begeleiding helpen uw autobedrijf verder

Het Conversiecoach-traject zal binnen het autobedrijf plaatsvinden. Dit zorgt niet alleen voor voor persoonlijke begeleiding van leidinggevenden en personeel, het vergroot vaak ook het draagvlak en de bereidheid tot verandering binnen het autobedrijf. De Conversiecoach is er om je te helpen, ook na de implementatie van het conversie-verbeterplan. Afhankelijk van jouw behoefte blijft de conversiecoach betrokken met behulp van coachingsgesprekken. Op deze manier kun je ook na afloop van het traject verder gaan met procesverbetering en conversieoptimalisatie van je leads-to-sale proces.

Aanvullende modules Conversiecoach

Ben je onzeker of je huidige prestatie goed is en twijfel je of de Conversiecoach je wel genoeg gaat opleveren? Laat dan je huidige prestatie analyseren door de Conversiecoach. Hij geeft je inzicht in je huidige prestatie en zet dit af tegen de prestaties van succesvolle bedrijven in de leadopvolging. Hiermee krijg je direct concreet inzicht in elke stap in de salesfunnel.

Maak je nog steeds gebruik van de standaardinrichting van LEF en wil je graag een effectiever leadopvolgingsproces in LEF geïmplementeerd hebben? Vraag het de Conversiecoach.

Vind je het lastig om zelf scripts te schrijven, of ontbreekt het je gewoon aan tijd? Vraag het ons en wij schrijven voor jou bedrijf de scripts die bij jullie passen.

CASUS

Single brand dealerholding met zeven vestigingen heeft zelf een start gemaakt met een klantcontact centrum en doet de volgende constateringen:

 • Leadconversie is 14%, maar nog niet naar tevredenheid
 • Meer behoefte aan inzicht in de salesfunnel om deze te verbeteren.
  • Eenduidige salesfunnel voor alle kanalen.
  • Inzichtelijk maken van individuele funnelstappen.
  • Conversie van deze stappen inzichtelijk maken.
  • Conversieresultaten meetbaar maken voor rapportage.

Oplossing

Door interviews met alle betrokken partijen worden de behoeften binnen het bedrijf in kaart gebracht;

 • Alle stappen in het lead-opvolgingsproces worden beschreven, zodat voor iedereen duidelijk is wat er verwacht wordt.
 • Er worden tools ontwikkeld waarmee prestaties van leadbronnen en medewerkers inzichtelijk gemaakt kunnen worden.
 • Wanneer deze tools geïmplementeerd zijn, kunnen salesmanagers, gecoached door de Webuildretail conversiecoach gaan sturen op proces i.p.v. louter op resultaat.

Resultaat

 1. Overall conversie steeg van 14% naar 20%, een toename van 30 verkopen per maand.
 2. Lead-opvolgingsproces inzichtelijk gemaakt voor alle betrokken partijen.
 3. Samenwerking tussen KCC en verkopers verloopt beter omdat de toegevoegde waarde van KCC inzichtelijk is gemaakt.
 4. Inzicht in resultaat leidt tot verandering in benadering van bepaalde leads en het langer volgen van deze leads, met een verviervoudiging van de conversie tot gevolg.
 5. Salesmanagers zijn in staat gerichter aanpassingen te doen aan de salesfunnel door verbeterd inzicht en controle over de salesfunnel.

Start vandaag nog

Contact opnemen!