De best converterende autodealer website van Europa

De meest conversie gerichte autodealer website van Europa is binnen handbereik

Het gedrag van de autokoper is de laatste jaren radicaal veranderd. Waar vroeger het bezoek aan de universeel en/of de dealer centraal stond in het aankoopproces vindt nu het grootste deel van dit proces online plaats. Om hier optimaal op in te spelen heb je als autobedrijf een goede website nodig. WeBuildRetail biedt in Europa in samenwerking met onze partner Dealer eProcess (DEP) het #1 lead genererende website platform van Amerika aan. Dealer eProcess is een Amerikaanse in de automotive gespecialiseerde website bouwer en online marketing aanbieder. Met 5 exclusieve fabrikant programma’s en ruim 4.000 websites in beheer worden dagelijks 1.800 klanten voorzien van de best presterende websites.

Design is belangrijk voor een dealer website…

Vaak is design het startpunt voor een website binnen het autobedrijf. De site moet er goed uitzien en de sfeer en identiteit van het autobedrijf uitdragen. Daarnaast moet de website responsive zijn, oftewel meeschalen naar het formaat van het scherm, zowel op mobiel als achter het bureau van de klant moet de autodealer website er goed uitzien. Door vergaande aanpassingsmogelijkheden kunnen wij de website volledig aan jouw wensen aanpassen. Daarnaast kunnen wij de website zo aanpassen dat deze voldoet aan de vereisten van importeurs en andere derden.

….maar conversie is nog belangrijker!

Hoe belangrijk het design van de website ook is, het is pas het begin. Waar de website van autobedrijven in het verleden functioneerde als een online visitekaartje hebben zij in de huidige tijd een veel belangrijkere functie gekregen, het genereren van leads. De website van het autobedrijf is de belangrijkste bron geworden voor het verkrijgen van lead-informatie en het maken van afspraken. Om website bezoekers zich te laten ontwikkelen van bezoeker tot lead en uiteindelijk tevreden klant moet een universele en autodealer website zo ingericht zijn dat het de klant helpt zijn doel te bereiken en te converteren. Onze websites worden ontwikkeld met de ervaring en gecombineerde data van alle autobedrijven. Deze schat aan data zorgt ervoor dat wij weten wat werkt, en dat voeren wij weer door in jouw website. Daarnaast kunnen wij je uitstekend adviseren over de inrichting van de belangrijkste, conversiegerichte pagina’s op jouw universele of autodealer website. Op deze manier zul je meer leads genereren en uiteindelijk meer verkopen uit je leads halen.

Alle data vanuit de dealer website in één overzichtelijk dashboard

Wanneer je als autobedrijf jouw website inzet voor leadgeneratie is inzicht van levensbelang. Alle data die door jouw website wordt gegenereerd komt daarom samen in één overzichtelijk dashboard. Dit stelt jou als universeel of dealer in staat om beslissingen te nemen op basis van data. Diverse unieke functionaliteiten stellen jou in staat om in één oogopslag te zien waar je bezoekers vandaan komen, wat ze doen en waar ze in geïnteresseerd zijn. Daarnaast geeft het dashboard van de website direct inzicht in:

  • Aanvullende leadinformatie
  • Analytics vanuit de website
  • de opbrengst van de online marketing activiteiten (Adwords/Bing)
  • Social media activiteiten (Facebook)

Je ziet exact op welke advertentie een lead is gegenereerd. Met dit inzicht kun je niet alleen direct meer leads genereren, het bespaart je ook kosten omdat jij je online marketing scherp kunt volgen en waar nodig bijsturen.

De dealerwebsite wordt continu doorontwikkeld

Zoals gezegd ontwikkelen wij onze automotive websites vanuit een platform structuur. Dit betekent dat al onze klanten blijven profiteren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van leadgeneratie en website technologie. Door deze manier van werken beschikt ons website platform over tal van innovaties die ervoor zorgen dat jij nog meer leads genereert en nog meer verkopen vanuit deze leads kunt realiseren.

Jaarlijks worden diverse nieuwe functionaliteiten uitgerold. Enerzijds om het aankoopproces voor de consument aangenamer te maken, anderzijds om jou als universeel of autodealer handvaten te bieden om jouw online marketingactiviteiten, waaronder leadgeneratie, te verbeteren en lead to sale conversie te verhogen.

Functionaliteiten

Kies een autodealer website die klaar is voor de toekomst!

De trend van digitalisering in het autobedrijf zal zich verder gaan ontwikkelen. Om deze ontwikkeling bij te benen en er optimaal op in te spelen heb je als autobedrijf een website nodig die je hierbij ondersteunt. WeBuildRetail levert jou de website op de markt.

Pakketten

Functionaliteiten Standard Professional Advanced
Design conform richtlijnen merk
Dealer dashboard met uitgebreide rapportages
Content management systeem (CMS) met drag and drop functie voor paginabouw
Cloud oplossing
Dynamische locatieweergave van voorraad
Integratie Analytics in dashboard
Klikgedrag historie met lead mail
Prijs manager
Integratie chat in website*
Integratie call tracking in dashboard**
Maandelijkse performance call
Terugkerende bezoeker melding (iSpy)
Kortingsalert
Third party (Google Ads, Bing & Facebook) marketing data (met lead koppeling) in dashboard

*  : Chat abonnement dient zelf afgesloten te worden.
**: Call tracking abonnement dient apart via ons afgesloten te worden (maatwerk)

Support-team!

Er staat altijd een support-team voor je klaar. Zo heb je altijd de nodige hulp bij de hand. Kies je voor Professional DEP, dan koppelen wij je aan onze Performance Manager. Deze beschikt over de kennis en ervaring om samen met jou de strategie te bepalen, te analyseren en te verbeteren.

Ik wil meer weten!