Basic

AMP-basic

Advanced

AMP-advanced

Managing

AMP-manager

Ontdek hoe je waardevolle inzichten haalt uit jouw website data, vanuit welke kanalen je dit kunt beïnvloeden én hoe je zo de impact hebt op het proces van leadgeneratie.

Als Advanced professional lever jij zelf een bijdrage aan het succes van de (online) marketing campagne. Je weet hoe je meer kunt halen uit je bestaande budget én/ of in detail kunt sparren met je reclamebureau.

Niet voor de specialist die zelf ‘aan de knoppen zit’, maar juist voor leidinggevenden. Hiermee ben je o.a. in staat strategisch mee te kunnen denken met de specialist(en) én het marketingbudget te bepalen.

Bekijk training
Bekijk training
Bekijk training

Waarom is online marketing zo belangrijk in de automotive sector?

Van oudsher draait het binnen het autobedrijf vooral om de showroom. Daar worden immers de auto’s verkocht. Toch? Technisch gezien nog wel, maar autobedrijven staan er te weinig bij stil hoe de klant in de showroom terecht komt. Ongeveer 80% van de mensen oriënteert zich op een nieuwe auto via internet. Hier wordt automotive online marketing belangrijk. De website van het autobedrijf met zodanig zijn ingericht dat een klant in deze online showroom uit de voeten kan. Daarnaast moet de klant de website wel kunnen vinden, anders zal hij of zij nooit op de website terecht komen en dus ook niet overgaan tot koop. Wil je online marketing binnen je organisatie professioneel aanpakken dan is het van belang dat het verantwoordelijke personeel gedegen wordt opgeleid door middel van online marketing trainingen.

Alle facetten van online marketing komen aan bod

Binnen online marketing zijn er verschillende gebieden die aandacht verdienen om optimaal rendement te halen uit je website. Maar voor we gaan optimaliseren moeten we eerst inzicht verkrijgen. We kunnen immers pas verbeteren als we weten wat de huidige situatie is. Om daar inzicht in te krijgen maken we gebruik van de Google Analytics. Het inzicht dat gegevens vanuit Google Analytics je geeft zijn de basis van alle automotive online marketing activiteiten. Om jouw online marketing activiteiten beter in te kunnen zetten, bieden wij de volgende trainingen:

Google Analytics

Is het data-analyse programma van Google. Door dit te implementeren op uw website krijgt u optimaal inzicht in het verkeer naar uw website. Daarnaast kunt u het gedrag van uw website bezoeker in kaart brengen en aan de hand van de de gegevens uw website optimaliseren. Onze Google Analytics training geeft u de kennis om deze gegevens te verzamelen, te analyseren en aan de hand daarvan uw resultaten te verbeteren.

Naast inzicht is vindbaarheid misschien wel het belangrijkste onderdeel van automotive online marketing. Om de vindbaarheid van je website te vergroten zijn de SEO en SEA van groot belang.

SEO

Search Engine Optimization ofwel zoekmachine optimalisatie vergroot de vindbaarheid van uw “online showroom” en zal ervoor zorgen dat uw website meer bezoekers zal trekken. Onze SEO training zal u inzicht geven hoe zoekmachines werken en u kunt direct aan de slag met basis optimalisatie.

SEA

Search Engine Advertising ofwel Google Ads. Google Ads geeft u de mogelijkheid te adverteren in Google om zo meer website bezoekers te genereren. Onze training leert je de basis van Google Ads, op deze manier zul inzicht krijgen in hoe Google Ads het beste ingezet kan worden en kun de inzet van een externe partij beoordelen op kwaliteit.

Je eigen website is uitgebreid aan de orde geweest. De vindbaarheid is optimaal en je het inzicht in de prestaties. Maar automotive online marketing gaat verder dan je eigen website. Social media is de laatste jaren heel belangrijk geworden en mag dan ook niet ontbreken in je online marketing strategie. Omdat veel bedrijven moeite hebben met de inzet van social media heeft WeBuildRetail een aantal trainingen ontwikkeld om bedrijven handvatten te geven.

Social media

Deze training is bedoeld voor bedrijven die nog geen social media inzetten. Het legt uit wat de verschillende kanalen zijn en hoe deze optimaal ingezet kunnen worden om het bedrijf zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen. Op deze manier kan social media bijdragen aan meer websitebezoek en zo een waardevol onderdeel worden van uw online marketing.

Wanneer bedrijven op eigen initiatief begonnen zijn met social media is het vaak iets wat “erbij”gedaan wordt. Ad hoc wordt er content geplaatst, zonder dat er een duidelijk idee achter zit. Onze training helpt je om structuur aan te brengen in de content en uitingen die gedaan worden en om te zorgen dat social media echt een onderdeel wordt van de online marketing strategie van het bedrijf.

Automotive online marketing ondersteuning

De ervaring leert dat automotive online marketing nog in de kinderschoenen staat. Veel bedrijven zien het belang nog niet, of hebben simpelweg de tijd niet om zich er in te verdiepen en te bekwamen. Zie je geen kans om online marketing binnen je organisatie een plek te geven, maar wil je er wel mee aan de slag? WeBuildRetail schiet te hulp! Webuildretail biedt ook online marketing ondersteuning . Met ons product Marketing as a Service nemen wij de online marketing voor je uit handen. Binnen Marketing as a Service bieden wij verschillende diensten aan om automotive online marketing ook voor jouw bedrijf mogelijk te maken. Je kunt o.a. bij ons terecht voor:
Website Scan: wij beoordelen uw website aan de hand van een checklist en geven u aanbevelingen hoe uw website te optimaliseren.
Content manager
SEO-teksten: wij maken jouw website beter vindbaar met geoptimaliseerde SEO-teksten.
Banners: heeft u een actie of wilt u een auto extra onder de aandacht brengen? Wij helpen u met het ontwerpen en implementeren van een banner op uw website.
Implementatie website scan: desgewenst kunnen wij de gedane aanbevelingen uit de website scan voor u implementeren.
Paid Search
Google Ads: adverteren via Google was nog nooit zo makkelijk. Wij nemen u het gehele proces uit handen. Van het schrijven van de advertentie tot het monitoren en optimaliseren van de campagne

Ik wil meer weten!