Pas jij deze 5 tips al toe op Social Media voor het ultieme engagement?

Jij bent met jouw autobedrijf continu opzoek naar exposure. Je hebt de fysieke showroom, een eigen website, adverteert op portals, zoals Marktplaats en Gaspedaal, en bent misschien zelfs al aanwezig op Social Media. In dit blog ga ik in op het creëren van engagement, oftewel betrokkenheid van consumenten, op Social Media, want alleen aanwezig zijn op Social Media is niet voldoende.

Wanneer jij berichten schrijft zonder engagement te promoten is het alsof je tegen een publiek praat dat koptelefoons draagt – het maakt niet uit wat je zegt omdat niemand je hoort. Om jouw content succesvol te laten zijn wil je niet alleen dat deze aandacht trekt, maar ook dat jouw lezers aangemoedigd worden om erop in te gaan. Dit kan van alles zijn; van het delen van jouw post tot het bekijken van jouw andere berichten.

Social Media platformen belonen diegene die aantrekkelijke berichten plaatsen, en meten hoe aantrekkelijk jouw content is op basis van hoeveel mensen erop ingaan. De vraag is vervolgens, hoe maak ik mijn content interessant en betrek ik lezers?

Tips om het engagement en bereik op jouw Social Media te vergroten:

1. Schrijf boeiende titels/teksten

We worden de hele dag door blootgesteld aan duizenden advertenties. Of je het nu doorhebt of niet ook jouw posts zijn een vorm van marketing en worden door vele gezien als een vorm van adverteren. Door al deze advertenties worden we selectief in onze waarneming en besteden we alleen aandacht aan de berichtgevingen die als interessant overkomen. Je moet er dus uitspringen. Probeer daarom eens het volgende:

    • Vragen – Een goed geschreven vraag prikkelt de nieuwsgierigheid van lezers. Alleen wanneer de lezer actie onderneemt komt hij achter het antwoord. Overweeg zoiets als het tonen van een foto waar een deel van een auto op te zien is met de vraag “Weet jij welke auto dit is?”. Of “Raad jij het aantal rode auto’s op onze website? Reageer en win een gratis onderhoudsbeurt!”, niet alleen zal een deel van de lezers een gok doen voor het juiste aantal, maar ook zal een deel naar jouw website gaan om het exacte aantal te bepalen. Maar bedenk ook dat jouw vragen (en opmerkingen) niet altijd autobranche gerelateerd hoeven te zijn.
    • Buzzwoorden – Woorden zoals ‘episch’, ‘ultiem’, ‘beste’ springen eruit en zorgen voor engagement. Laat de lezer denken dat hij iets mist als hij jouw post niet leest of erop ingaat.
    • Gebruik humor – Mensen willen simpelweg een leuke tijd hebben, vooral op Social Media. Speel hierop in door humor te verwerken in jouw berichten.

Je kunt jouw post ook perfect koppelen aan een afbeelding of video. Je kan zo extra interesse wekken.

2. Bied meer dan alleen woorden

Afbeeldingen en video’s bieden een goede manier om lezers te boeien en ideeën over te brengen. Volgens een studie is 90% van alle informatie die ons brein binnenkomt visueel en verwerkt het brein afbeeldingen 60.000 keer sneller dan tekst.

Des te meer mensen jouw video bekijken des te groter wordt jouw bereik. Vergeet niet om Call to Actions aan jouw video toe te voegen. Gaat de video over een nieuwe auto in jouw assortiment? Verschaf de kijker dan met een link naar de auto op jouw website.

3. Houd het gesprek op gang

Op het moment dat een lezer reageert op jouw post start hij een gesprek. Engagement was het doel van jouw post, laat de consument zijn reactie daarom niet stilletjes vergaan. Reageer op mensen die een reactie plaatsen op jouw post. Voeg jouw eigen ideeën en meningen toe aan het gesprek. Dit kan op zijn beurt voor een nog hogere engagement zorgen.

Laat vooral ook negatieve berichten van consumenten niet zomaar aan jou voorbij gaan. Reageer hier te allen tijde op. Door te reageren laat jij aan hen, maar ook aan medelezers weten dat het belang van de consument hoog bij jou in het vaandel staat.

4. Trek lering uit andere

Je bekijkt vast en zeker al regelmatig de websites van jouw concurrenten om te zien welke acties zij voeren, wat het aanbod is en hoe de auto’s geprijsd zijn. Bekijk ook eens hun Social Media. Daarnaast is ook van bedrijven buiten de autobranche veel te leren. Bekijk bijvoorbeeld eens hoe Vodafone, ING, Ziggo, Cool Blue, Media Markt en Bol.com met hun Social Media omgaan. Bol.com is bijvoorbeeld erg goed in het creëren van content met een grote dosis humor. Als gevolg worden berichten gedeeld, worden mensen getagged en wordt er een grote hoeveelheid likes uitgedeeld. ING weet daarentegen klanten die problemen of klachten via Social Media melden op een adequate manier te woord te staan. ING ontvangt regelmatig likes op haar reacties.

5. Doe wat voor jou werkt

Het belangrijkste is dat wanneer iets werkt je dit moet blijven doen. Het gaat er uiteindelijk om dat lezers ingaan op jouw posts. Zoals eerder aangehaald rangschikken Social Media content op populariteit. Des te meer mensen ingaan op jouw content des te groter wordt jouw bereik. Samenwerken met (automotive) influencers, oftewel personen met een grote aanwezigheid op social media en een publiek dat naar hem of haar luistert, kan daarbij helpen.

Social Media helpen jou met het creëren van vertrouwen en het bouwen van een solide relatie met de consument. Misschien dat deze consument nu nog niet in de markt is voor een nieuwe auto, maar wanneer hij dat wel is zal hij gelijk aan jou denken. Beoordeel jouw inspanningen daarom niet alleen op het aantal leads dat deze direct opleveren, maar zie het eerder als een hygiëne factor voor het uiteindelijk genereren van leads.