NADA 2019: Dag 2

NADA 2019 vandaag “echt” van start

Na interessante eerste dag met een goede afsluiting gaat vandaag de beursvloer open. Allereerst even naar de stand van Dealer EProcess gelopen en met Dave Page en Joe Gillespie gesproken over de wens van onze WBR-klanten om een blog-/ nieuws widget op te nemen in het DEP-platform. Deze feature wordt op dit moment ontwikkeld en zal zo snel mogelijk uitgerold worden binnen het platform.

Build Your Best Team Using Insights-Driven Decision Making door Adam Robinson, CEO van Hireology.

Adam Robinson | NADA | Webuildretail

Adam Robinson | Hireology

Hoewel werknemers de grootste kostenpost van een autobedrijf vertegenwoordigen, vormen ze ook het belangrijkste concurrentievoordeel. Maar de meeste autobedrijven hebben geen mechanisme om het succes van hun recruitment te meten of te herhalen. Adam laat zien wat je kan doen om kwalitatief hoogwaardige medewerkers aan te nemen en aan te trekken. Hij geeft een overzicht van de belangrijke statistische data die dealers moeten achterhalen om het werven meer efficiënt te maken en de winstgevendheid te vergroten. The people side of the business, daar gaat Adam het over hebben.

Eerst wat statistiek:

 • 2 van de 3 millennials zoeken actief naar een baan.
 • 67% van de arbeidskrachten is opzoek naar een nieuwe baan.
 • 5% van de arbeidskrachten overweegt een baan in de automotive sector.
 • 1% van de arbeidskrachten overweegt een functie in een autobedrijf.

Opmerkelijk, want automotive heeft eigenlijk zoveel aantrekkelijke kanten heeft waar mensen juist wel graag voor komen: retail, gastvrijheid, financiering. Maar de negatieve perceptie van automotive zit dwars. Daarom is “marketing for jobs” nodig of zelfs noodzakelijk.

Adam maakt een complete analogie tussen het verkopen van een auto en het invullen vacatures. Jobs are products that should be retailed. Alle methodes die een dealer al succesvol gebruikt om auto’s aan de man te brengen kan en moet hij ook inzetten om vacatures in te vullen. Want de persoon die op zoek is naar een nieuwe auto is dezelfde soort persoon die op zoek is naar een nieuwe baan.

Een niet ingevulde vacature voor een verkoper of een monteur kost geld. Niet gemaakte winst op verkoop of reparaties. Dus snellere invulling met kwalitatief goede mensen levert direct meer winst op.

Dus moeten we een multi channel sales funnel voor vacatures opzetten analoog aan die voor auto’s en de gemiddelde kosten voor het invullen van vacatures in beeld brengen. En net op de websites net zoveel aandacht besteden aan vacatures als aan auto’s. Gedetailleerde vacature info: carrièremogelijkheden, salaris, bedrijfsinformatie, foto’s en video’s, is daarbij onontbeerlijk. Zoals op een autopagina de laatste jaren ook steeds meer info en foto’s zijn opgenomen.

En reacties op online sollicitaties moeten veel sneller (nu gemiddeld 8 dagen in VS terwijl zelfde dag respons nodig is, wederom analoog aan auto leads) om de kans op kwalitatief hoogwaardige kandidaten te verhogen.

Want bedenk: Jij hebt die goeie mensen binnen of ze gaan werken voor je concurrent

NADA 2019: Blockchain in automotive

Daarna nog een korte kennissessie met als titel What the Heck is Block Chain? And Why it Matters to Dealers gepresenteerd door Jessica Levin. Zij is President and Chief Connector van Seven Degrees Communications, LLC.

Jessica Levin | NADA | Webuildretail

Jessica Levin | Seven Degrees Communications, LLC

Heb je de term Block Chain gehoord, maar heb je nog steeds geen idee wat het betekent? Maak je geen zorgen, zegt Jessica, je bent niet de enige. Zij geeft een overzicht van de nieuwe technologie en hoe Block Chain wordt geïntegreerd in sociale mediaplatforms en hoe het zal worden gebruikt om online beveiliging te verbeteren.

Ontstaan in 2008 maar nog in kinderschoenen. De enige echte expert is Satoshi Nakamoto,de anonieme oprichter van blockchain. Bitcoin is gebouwd met blockchain als infrastructuur/platform. Maar cryptomunten vormen niet de enige toepassing waarvoor blockchain gebruikt kan worden. Jessica geeft een uiteenzetting van de mogelijkheden en voordelen de blockchain kan bieden binnen onze sector.

Voordelen voor automotive  kunnen ontstaan op het gebied van:

 • Meerder betalingsopties
 • Veiligere transacties
 • Beveiligde eigendoms- en voertuigrecords
 • Vermindert het risico bij opslag en transactie van data

Actuele voorbeelden zijn van toepassingen waarbij blockchain gebruikt wordt zijn:

Toepassing van blockchain kan vergaande gevolgen hebben voor onze branche en dus drukt Jessica ons op het hart ons voor te bereiden op de volgende zaken:

 • 100% online verkoop
 • Beveiligde eigendoms- en voertuiggegevens

Meer leren? Google eens: Coindesk, Cryptonews of IBM.com/blockchain

Voorzitter NADA zwaait af

De middag werd gevuld met NADA Opening General Session – Be a leader of Innovation and Progress. Voordat het thema daadwerkelijk wordt aangesneden verzorgt de voorzitter van de NADA een introductie.

NADA-voorzitter Wes Lutz (Extreme Dodge Chrysler Jeep Inc) draagt -na al het American is Great spiel –  het stokje over aan zijn opvolger. Hij zal worden opgevolgd door Peter Welch. Welch was voorheen actief als president van de New Car Dealers Association (CNCDA).

Wes Lutz | NADA | Webuildretail

Afzwaaiend NADA-voorzitter Wes Lutz

Een citaat van Lutz tijdens de overdracht: “Dealers aren’t fighting the future, they’re writing it!”. Aan optimisme en zelfvertrouwen zoals gewoonlijk geen gebrek. Keynote speaker deze middag is Kat Cole (Focus Brands) en zij gaat dan ook in op het thema van deze middag: Wees een leider op het gebied van innovatie en vooruitgang:

Kat Cole streeft naar uitmuntendheid door het managen van lastige beslissingen en impactvolle innovaties die zullen resulteren in lange-termijnwinsten. Cole deelt haar ervaringen met betrekking tot:

 • Het versnellen van verandering;
 • Teambuilding en communicatie;
 • Best practises van bedrijven in alle soorten en maten;
 • Voortdurend veranderende voorkeuren van de consument en industriële uitdagingen;
 • Het grote belang van leiderschap en innovatie.

De zaal hangt aan haar lippen maar mijn ogen vallen dicht…

Netwerken tijdens NADA

Op naar de bijeenkomst die onze vrienden van PCG en waarvoor we zijn uitgenodigd… Oh nee, wacht, dat is morgen pas. Vanavond zijn we voor het diner uitgenodigd door onze Belgische vrienden Luc en Paul-Henri van Educam. Indonesisch restaurant in SF… Mmmmm?

Wordt vervolgd!