NADA 2019: Dag 4

Laatste dag op de NADA 2019

Ook tijdens mijn 11e of 12e NADA-bezoek kan ik me er niet toe zetten om de Inspirational Service mee te maken op zondagmorgen.

Daarom een late 1e workshop Motivate the Unmotivated: Contests & Games to elevate sales. Door Tim Kintz, president van de Kintz Group & KintzNow.

Tim Kintz | NADA | WeBuildRetail

Tim Kintz | Kintz Group/KintzNow

Autobedrijven moeten de aandacht van verkopers trekken en ervoor zorgen dat ze elke dag positieve actie ondernemen. Het is tijd om de sleur te minimaliseren en het leven bij de dealer fris, competitief en opwindend te maken. Tim en zijn team zullen ons laten zien hoe we de “demotivators” die mensen tegenhouden, kunnen identificeren en elimineren. Ze laten meest effectieve spellen, wedstrijden en competities om een team te motiveren en belonen zien.

Tim neemt ons mee terug naar de jaren 80. College baseball. Scottsdale. Zeer succesvol team met een traditionele manager en een progressieve coach. Beide met een andere stijl van motiveren. De manager vanuit angst, de coach vanuit vertrouwen en stimulans. Manager mislukte in het pro circuit want zonder die motiverende coach was hij niet langer succesvol. Dat motiveren van het team was essentieel voor het succes.

Later in het verhaal onthult Tim speler in dat team te zijn geweest. Wat maakte die coach zo geweldig? Hij gaf echt om de spelers en ontdekte wat hen motiveerde en leerde het team hetgeen wat getraind werd ook daadwerkelijk uit te voeren.  Plezier en competitie, daar draait het om. Het team wilde niet verliezen.

Tim vraagt de zaal waar het om draait:

Motiveren of intimideren? Inspiratie of wanhoop? Plezier of angst? Competitie of zelfvoldaanheid? Gedenkwaardig zijn of vergeten worden?

Met de huidige schaarste op de arbeidsmarkt (je las er al eerder over!) kunnen we wel op zoek gaan naar nieuwe sterspelers voor ons team maar die zijn erg lastig te vinden. Daarom beveelt hij aan: Haal meer uit minder! Hoe kunnen we de mensen ontwikkelen die we hebben? Hoe kunnen we een impact maken?

De goede managers van vandaag zijn geweldige motivators en halen het onderste uit de kan bij hun mensen. “Burn your problems”, roept Tim, en “eliminate the demotivators”.

“Demotivators” zijn volgens hem zaken als werkuren, veranderingen in beloningsstructuur, slechte managers, geen training of opleiding. “Motivators” zijn bijvoorbeeld publieke erkenning, een duidelijk carrière pad.

Tim, en nu komt hij tot de kern van zijn betoog, is ervan overtuigd dat het implementeren van een spelelement en competitie en een daarop gebaseerd systeem van bonussen en incentives de beste manier zijn om de interne motivatie van medewerkers te vergroten en de prestatie van het verbeteren. Hij geeft twee voorbeelden van producten geleverd door zijn bedrijf:

The Heavy Hitter

The Heavy Hitter

Skills Drill Game

Skills Drill Game-NADA-Webuildretail

Wil je meer weten? https://shop.kintzgroup.com/collections/sales-games

En laat mij eens weten wat jullie ervan vinden! Ik was wel enthousiast over de speelse en inspirerende manier van trainen en leren. “Games” zijn zeker “fun, and you play to win” met als resultaat dat je inderdaad iets leert.

Tim sluit zijn betoog af met: “50% of training classes should be practice. Because under stress, you default to the lowest level of training. And you should practice on the work floor not in the training room, in order to develop reflex skills”.

Daarna, om 12:00 is de afsluiting van de NADA 2019 Show met Desserts on Us: Compliments of NADA. Toetjes op de beursvloer voor rekening van de organisatie. Na 1 taartje hoe ik het voor gezien.

Dat was het weer. Volgend jaar Las Vegas. Mocht je mijn verslag van de voorgaande dagen gemist hebben:

Groetjes,

Leo