Hè, hè, eindelijk!

Binnenkort lanceert BOVAG haar eigen occasion website, viaBOVAG. Samen met Bovemij en een kernteam van enthousiaste autobedrijven is maandenlang gesleuteld aan de eerste versie van viaBovag. Een occasion website van en voor de leden van BOVAG. Dit platform moet de strijd aangaan met Marktplaats, Autoscout en Autotrack. Het merk BOVAG wekt vertrouwen bij consumenten en met 3 zekerheden biedt viaBOVAG consumenten de kans om veilig een tweedehands auto te kopen. Maar is dit platform dan hèt ei van Columbus voor de autobranche?

Wondermiddel?

De slogan van viaBOVAG is: ‘Hè, hè, eindelijk’. Eindelijk een occasion website van BOVAG. Blijkbaar een gedachte die menig autobedrijf heeft. Waarom zijn autobedrijven dan zo blij dat er ‘eindelijk’ een occasion website van BOVAG komt?
Nu kent iedereen dat beeld van het engeltje en het duiveltje op de schouder. Het engeltje op mijn schouder zegt me dat autobedrijven blij zijn met viaBOVAG, omdat ze op zoek zijn naar een onafhankelijk alternatief voor de andere occasion websites. En omdat ze altijd op zoek zijn naar klantvriendelijke methodes om consumenten te helpen bij hun zoektocht naar een tweedehands auto. Maar wat zegt dat duiveltje? Die vertelt mij dat autobedrijven wéér hopen op het wondermiddel dat al hun zorgen wegneemt en hen met gigabytes aan leads zal voorzien.

Zelf aan zet!

Maar is het aantal leads wel de belangrijkste pluspunt van via BOVAG? Het portaal gaat consumenten rechtstreeks vanaf de zoekresultatenpagina (SRP) doorsturen naar de website van het autobedrijf. Het autobedrijf krijgt er dus een aanvoerkanaal bij. Een kanaal bovendien met het vertrouwde merk van BOVAG. En als autobedrijf wil je dat natuurlijk! Want een lead die op jouw website komt, daar heb jij grip op! Eenmaal binnen in je digitale showroom, dan laat je ze toch niet meer los? Maar dat betekent wel dat jij, het autobedrijf, aan zet bent!
Wat gebeurt er als klanten op jouw website komen? Genereert jouw website dan wel voldoende leads? Als een klant jouw website toch verlaat, wat doe jij er dan aan om deze terug te laten komen? Remarketing via Google AdWords is een uitstekend middel om mensen terug te krijgen op jouw website. Daarnaast blijkt uit onze Conversiecoaching trajecten ook nog eens dat de leads afkomstig van de website van het autobedrijf de hoogste kans hebben om naar een verkoop te converteren.
Krijg je met viaBOVAG bezoekers (terug) op jouw website, dan moet je ze wel verleiden om contact met je op te nemen. Onze ervaring is dat veel websites vooral gebruikt worden als visitekaartje en juist op conversie kunnen verbeteren. Er wordt te weinig aangezet tot actie. Ze laten letterlijk klanten de virtuele showroom uitlopen zonder dat ze zijn aangesproken.

Website-check

Heb jij zo’n visitekaartje en wil jij weten hoe je op conversie kunt verbeteren? Dan nodigen wij je uit om door ons vrijblijvend een websitescan te laten doen. WeBuildRetail brengt voor jou je verbeterpunten in kaart. Zodat jouw website klaar is om de grote bezoekersaantallen die straks vanuit viaBOVAG binnenkomen welkom te heten. Neem nu contact met ons op voor een websitescan!

Contact opnemen!