Telefonisch leads opvolgen in automotive

Verkopers trainen in effectief leads opvolgen,  gegenereerd door online campagnes en advertenties zoals marktplaats of autoverkoop portals, leads van importeurs of van andere bronnen en van binnengekomen aanvragen door telefoontjes, mailtjes of showroom bezoek. Er wordt door importeurs, dealerbedrijven en autobedrijven veel geïnvesteerd in marketing en adverteren om leads te generen. De snelste manier om te groeien in omzet en marge is om leadopvolging te verbeteren bij verkopers. Dit betekent niet alleen structureel en procesmatig leads opvolgen, maar ook op een specifiek manier de klant benaderen zodat deze klant eerder contact op zal nemen.

Naast het opvolgen van concrete leads wordt ook het creëren van verkoop kansen door proactief outbound telefonische acties te doen op klantbestanden en lopende campagnes.

Workshop in het kort

 • Voor verkopers

 • 1 dag interactieve groepstraining

 • Persoonlijke coaching-sessie na trainingsdag

 • Doorlooptijd: 2 weken

 • Groepsgrootte: 8 tot 12 personen

 • Locatie: Incompany of bij WeBuildRetail in Nieuwegein

eenvoudiger leads opvolgen

In deze 1 daagse verkooptraining telefonische leadopvolging worden inzichten gegeven en vaardigheden getraind zodat de verkoper optimaal in staat is om waardevolle leads, op te volgen en converteren. Indien wenselijk is deze training onderdeel van een 2-luik. Dag 2 gaan we in op acquisitie.  Deze dag leert de verkoper om op comfortabele wijze, zelf leads te creëren en om te zetten naar afspraken door pro-actief te bellen op campagnes of database relaties.

 • Binnenkomende telefonische leads (inbound realtime) optimaal converteren
 • Klantgerichte mindset voor hoge gunfactor
 • Leadopvolging en doelgericht taalgebruik (telefoon, mail, SM)
 • Bewust van de € waarde van leads en hierna handelen: ROI (geen geld verbranden)

Opbouw workshop telefonisch leads opvolgen in automotive

Tijdens deze workshop gaan we te werk in een bepaalde volgorde om het ontwikkelen van een kwalitatief goed presentatie voor de deelnemers te structureren:

 1. Leerdoelen met voorbeelden met ‘contrast frame’ en thema uitleg
 2. Praktijk demonstraties, groepsoefeningen in teamverband
 3. Rollenspellen (met camera) om onbewust gedrag te leren herkennen en hier op in te leren spelen (“leren dansen”)
 4. Door de toepassing van NLP methoden tijdens de training, vind het leren op zowel bewust als onderbewust niveau, plaats.
 5. Verankering, beklijving door conditionering met online herhalingen en toetsen en persoonlijke coaching

Voor wie is deze workshop presenteren bedoeld?

 • Voor verkopers, accountmanagers en sales managers in automotive sales, met concrete omzet- en klant verantwoordelijkheid en die dagelijks leads hebben om op te volgen. Training is op MBO+ niveau.
 • Direct leidinggevende van de deelnemer is gecommitteerd om de verankering en conditionering van nieuwe skills en werkwijze, te faciliteren tijdens en na het programma.

Deze workshop Presenteren in Automotive van WeBuildRetail worden deze inzichten getraind door Tonpeter Spaapen. Tonpeter heeft ruim 25 jaar ervaring als verkoper, ondernemer en trainer. Sinds 2001 heeft hij meer dan 1000 organisaties ondersteund en meer dan 33.500 mensen geholpen met trainingen. Hij is gecertificeerd NLP Practitioner en NLP Master en trainer. Daarnaast is hij Jungiaans/ DISC-consultant en bezeten van auto’s.