Webuildretail introduceert ISPY

Webuildretail biedt met het Amerikaanse websiteplatform DEP een revolutionair product voor Nederlandse autobedrijven. DEP is al 6 keer verkozen tot beste websiteplatform voor autobedrijven in Amerika en is nu beschikbaar in Nederland. Een websiteplatform dat leadmanagement, pricingoptimalisatie, koppelingen met CRM-systemen en de nieuwe toepassing ISPY biedt op basis van een abonnementsmodel.

Met ISPY weten autobedrijven exact wanneer klanten en prospects op de website zijn en daarmee dus wanneer ze aan het autobedrijf denken. We weten dat klanten vaak niet het voertuig kopen waar ze een leadformulier voor insturen, dus juist de andere voertuigen waar de klant naar gekeken heeft zijn relevant. Het is daarom van groot belang voor autobedrijven om klantgedrag te volgen voor, tijdens en na het insturen van een leadformulier.

Vervolgens gaat ISPY aan de slag om het zoek- en bezoekgedrag van de klant te analyseren. ISPY stuurt een bericht elke keer dat de klant terugkomt op de website en laat exact zien waar de bezoeker naar kijkt. Daardoor kan een KCC- of salesmedewerker een veel gerichter gesprek voeren met potentiele kopers. Zij weten namelijk exact:

  • Hoe vaak de potentiele koper de website heeft bezocht
  • Naar welke merken hij heeft gekeken
  • Welke modellen
  • Welke kleuren
  • En binnen welke prijsrange

Hierdoor kan het autobedrijf exact inzoomen op de specifieke zaken die voor de koper relevant zijn op basis van zijn of haar gedrag. Ook hebben autobedrijven niet langer één leadformulier van één auto maar weet men exact naar welke auto’s de koper op welke moment heeft gekeken.

Webuildretail is onderdeel van Innovam. Webuildretail wil autobedrijven helpen om beter te retailen in een digitale wereld. Het DEP-platform is ontwikkeld door Dealer e Process in Amerika en toonaangevend als het gaat om website technologie voor autobedrijven. Webuildretail helpt autobedrijven stap voor stap om succesvol te zijn in een digitale wereld. Door niet enkel het DEP-platform aan te bieden maar ook actief te ondersteunen om dit op een goede manier in te zetten voor meer leads en effectiever klantcontact.