Wat je hebt gemist bij Denk vooruit, Denk digitaal…

BOVAG organiseerde 20 maart j.l. alweer de 5e Denk Vooruit. Denk digitaal workshop. Aansprekende sprekers gingen in op de vraag; Hoe bereik ik mijn klant?

En wat bleek? Je hoeft als bedrijf niet alles goed te doen! Focus je minimaal 80% van je tijd op dat wat je het meeste oplevert. En doe dat goed! Zowel online en offline.

Tijdens dit event kwamen de volgende sprekers aan het woord:

  • Jan Nellisen, consultant bij Tote-m
  • Sven Holtman, teamleider online bij DTC Media
  • Sophie van Beijma, directeur marketing & e-commerce bij BCC

Volgens Jan Nelissen is concurreren op prijs niet de juiste strategie. Focus je als bedrijf op klantbeleving. En iedereen kan dit! Het is de uitdaging om onderscheidend te zijn en te voldoen aan de verwachtingen van de klant. Een goede prijs is geen doorslaggevende factor, maar een voorwaarde. Jan haalt onder andere Ikea aan als voorbeeld. De klantreis door Ikea wordt gekenmerkt door positieve en negatieve ervaringen. De Ikea focust in hun klantbeleving op de punten die belangrijk zijn voor de klant én Ikea. De punten die niet van belang zijn voor Ikea, maar wel voor de consument, schenken ze geen aandacht aan. Denk aan de lange wachtrijen bij Ikea. Wachtende mensen kijken om zich heen en kopen de producten waar ze normaal geen aandacht aan besteden. En laten die producten bij de kassa nou net de producten zijn waar veel marge op zit. Dat de consument daardoor af en toe iets niet perfect vindt, maakt niet uit. Want uiteindelijk wordt deze weer blij van het ijsje voor € 0,75 bij de uitgang. De tip: end on a high.

Sven Holtman focust zich op mensen online te bereiken. Door in te zetten op website-optimalisatie, Adwords, SEO en Facebook. Zijn belangrijkste boodschap? Website- optimalisatie een investering om op de lange termijn meer bezoekers, waar investeren in een Adwords of Facebook campagnes slechts eenmalig verkeer oplevert. Sven werkt volgens de 80/20. Besteed 80% van je tijd aan de pagina’s waarop het meeste verkeer komt. Dat zijn je homepage, zoekresultatenpagina en voertuig detailpagina. Dat levert je uiteindelijk het meeste op.

De wijze worden van Sophie van Beijma: focus op lokaal. Iets dat in de autobranche essentieel is, als je naast goede verkoopaantallen ook een gevulde werkplaats wilt. Klanten die je lokaal bereikt, geven vaak voor zowel sales als onderhoud geld bij je uit.

De klant zal online dezelfde beleving willen als offline. Wanneer een klant bij je binnen komt, dan verwacht hij deskundigheid van de medewerkers. Hij heeft online al heel veel informatie gevonden, maar wil nu advies. Zorg dat wisselwerking tussen online en offline ontstaat. Sophie spoort aan om content die gerelateerd is aan het product te plaatsen op je website te plaatsen. Daarmee bereik je klanten. Zo plaatst BCC over het schoonhouden van de wasmachine. Een veel gegoogelde vraag, dus wanneer klanten daarmee op je website komen, dan kun je aan je merk gaan bouwen.

De workshop gaf veel nieuwe tips en inzichten om de de digitale klant beter te bereiken. Wil je ook een keer een Denk Vooruit. Denk Digitaal workshops bijwonen? Meld je op www.denkvooruitdenkdigitaal.nl aan voor de volgende workshop op 12 juni.