Salestribe en WeBuildRetail; samen werken aan klantwaarde creëren

Sales is anno 2019 radicaal getransformeerd vergeleken met 20 en zelfs 10 jaar geleden. Om een klant te begeleiden bij de aankoop, is tegenwoordig een diepgaand inzicht nodig in het (koop)gedrag van mensen. De ‘verkoper van nu’ moet leren omgaan met het koopgedrag van de klant van nu. Een geweldige koopervaring creëren die bijblijft, is daarbij cruciaal. Per 1 juni zijn Salestribe en WeBuildRetail (onderdeel van Innovam) daarom een samenwerking gestart op het gebied van klantgerichte salesontwikkeling in de mobiliteitsbranche. Innovam biedt als grootste opleider binnen de mobiliteitsbranche onder het label WeBuildRetail diensten aan op de thema’s sales en marketing.  Door de expertise van Salestribe zijn sinds 2001 meer dan 1000 organisaties ondersteund en meer dan 33.000 mensen verder geholpen met coaching en trainingen. Met de samenwerking verwacht WeBuildRetail haar portfolio te complementeren.

nlp-salestraining-automotive

WeBuildRetail label van Innovam

Elkaar versterken om daarmee ondernemers en werknemers verder op weg te helpen, dat is de drijfveer van Salestribe en WeBuildRetail om de handen ineen te slaan. Waar in de jaren ’90 autoverkopers en accountmanagers leidend waren in het verkoopproces, is dat nu de klant . Het is daarom voor bedrijven steeds belangrijker om te weten hoe ver de klant is in zijn of haar koopproces. Deze informatie kan gebruikt worden om doelgerichter en relevanter te communiceren, waardoor uiteindelijk een betere klantconnectie ontstaat. Hoe beter de connectie, hoe groter de kans dat men klant wordt en blijft.

“Naast inzicht in het gedrag van mensen, is het cruciaal om te weten wat mensen drijft en welke overtuigingen zij hebben. Alleen met dat inzicht kunnen we verbetertrajecten inzetten voor en met onze klanten die leiden tot een permanente  (sales)prestatieverbetering.” Aldus Leo Fransen, directeur van Innovam.

De eerste Salestribe-training die WeBuildRetail gaat aanbieden is een unieke combinatie van salestraining en NLP. In dit trainingsprogramma ligt de nadruk op hoe je door taal en houding goed te gebruiken en af te stemmen, je klanten een positief gevoel geeft bij jou als persoon en bij de diensten die je aanbiedt.

Duurzame prestatieverbetering door salestraining

Tonpeter Spaapen, directeur van Salestribe: “Onze dienstverlening is erop gericht om verkopers de mindset, tools en skills te geven, die nodig zijn om in de huidige markt succesvol te zijn. Het bewuste maar vooral ook onbewuste koopgedrag van klanten goed begrijpen en de skills hebben om daar op in te spelen, is nu essentieel. Met overtuiging, nieuwsgierigheid en empathie het belang van de klant voorop te stellen.  Natuurlijk wil een verkoper omzet maken, orders scoren en resultaat boeken. Maar dit is simpelweg het resultaat van je klant echt goed helpen.”

Lees alles over de NLP-salestraining