Online marketing ondersteuning

Marketing as a service bij WeBuildRetail

De fysieke showroom wordt meestal uitstekend onderhouden en ziet er dan ook prima uit. Maar de showroom is niet meer de eerste indruk die de klant van het bedrijf krijgt. De website van een autobedrijf is tegenwoordig de belangrijkste showroom. Maar wordt de online showroom net zo goed ingericht en onderhouden als de ‘echte’ showroom?

Online marketing wordt vaak ondergewaardeerd binnen het autobedrijf. De verschillende activiteiten die met online marketing verband houden worden belegd bij een medewerker, die dit vervolgens “erbij” moet doen. Om deze reden heeft WeBuildRetail Marketing as a Service ontwikkeld.

Waarom kiezen voor online marketing ondersteuning?

Marketing as a Service biedt online marketing ondersteuning aan het autobedrijf. Dit zorgt ervoor dat werknemers zich kunnen blijven richten op hun kerntaak en zich dus niet hoeven bezig te houden met online marketing. Daarnaast zorgt onze online marketing ondersteuning ervoor dat de online marketing activiteiten van het bedrijf van hoog niveau zullen zijn en tijdig geëvalueerd en bijgestuurd worden.

Hoe ziet online marketing ondersteuning van WeBuildRetail eruit?

Afhankelijk van je wensen bieden wij online marketing ondersteuning in verschillende vormen en met verschillende doelen.

Website optimalisatie: Het is van groot belang dat je website op de juiste manier is ingericht. Daarnaast wil je dat jouw website dezelfde professionele uitstraling heeft als je fysieke showroom. De online bezoeker zal immers snel afhaken als hij of zij op een website terecht komt die niet aan de verwachtingen voldoet. Dit kan zijn op het gebied van uiterlijk en opmaak, maar ook op het gebied van gebruikerservaring. Door jouw website te beoordelen kunnen wij je helpen deze te verbeteren.
Website scan: met behulp van onze website scan beoordelen wij je bestaande website aan de hand van een checklist. Wij brengen de
verbeterpunten in kaart en geven advies over eventuele aanpassingen.

Zoekmachine optimalisatie en vindbaarheid: Wanneer de website is aangepakt is de volgende stap om deze goed vindbaar te maken voor zoekmachines. Hier komen SEO en Google Ads om de hoek kijken.
SEO-teksten: Search Engine Optimization of zoekmachineoptimalisatie verhoogd de vindbaarheid van uw website in Google. Met geoptimaliseerde teksten zal de website hoger scoren in de zoekresultaten en dus vaker aangeklikt worden, met als gevolg meer bezoekers op je website.
Online adverteren via Google Ads: een andere manier om meer verkeer richting de website te genereren is met het betaald adverteren in Google met behulp van Google Ads. Wij nemen je het gehele proces uit handen, van het schrijven van de advertentie tot het bijhouden van resultaten en het aanpassen van de advertentie aan de hand van data.
Pagina- en banner ontwerp: Heb je een aanbieding voor een bepaald model of wil je aandacht vragen voor een bepaalde actie? Wij helpen u extra verkeer te creëren richting de actiepagina! Of het nu gaat om het ontwerp van de pagina zelf of een set banners om extra aandacht te vragen, wij kunnen deze voor je ontwerpen en plaatsen.

Direct online marketing ondersteuning aanvragen

Wil je gebruik maken van onze diensten of ben je nog niet zeker of wij jou kunnen helpen op het gebied van online marketing. Neem geheel vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden. Wij voorzien je graag van advies!

We pakken daarbij stapsgewijs de volgende thema’s aan.

Met de Webuildretail Websitescan testen we je website -aan de hand van een uitgebreide checklist – op de meest voorkomende gebreken. De uitkomsten hiervan presenteren we als advies en als basis om samen vervolgstappen te plannen.

Autobedrijven zien in dat de website van het bedrijf belangrijk is, maar hebben vaak niet de kennis en ervaring om de volledige potentie eruit te halen. De website wordt vaak te oppervlakkig beoordeeld, waarbij niet verder wordt gekeken dan de elementen die je direct kunt zien. Dan kun je alleen maar uitspraken doe als: – ‘Het ziet er mooi en overzichtelijk uit.’ Of de website ook goed presteert wordt vaak niet meegenomen.

De volgende onderwerpen komen aan bod in de websitescan: Content, taalgebruik, lay-out, menustructuur, pagina instellingen, Call to Actions en prijsstrategie.

Het regelmatig plaatsen en updaten van content op de website is erg belangrijk om potentiële klanten te voorzien in hun informatiebehoefte. Het managen van deze content kost echter veel tijd en autobedrijven beschikken vaak niet over de tijd en/of de juiste kennis om dit met regelmaat te doen.

De Webuildretail Content Manager verzorgt de content. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over het vullen van de pagina’s, het updaten van de modelpagina’s of het ontwerpen van banners om acties te promoten.

Het resultaat is een stralende website met kwalitatief goede content. Niet alleen zorgt dit voor een betere vindbaarheid in zoekmachines en daardoor meer websiteverkeer, maar potentiële klanten zullen ook meer tijd op je website besteden. Een eerste stap in het binden van de potentiële klant is hiermee gemaakt.

Als autobedrijf wil je niet over het hoofd worden gezien door consumenten die op zoek zijn naar een auto. Het is echter vaak lastig om online de aandacht te trekken van je doelgroep. En hoe haal je bezoekers terug die al eens op je website zijn geweest?

Met online adverteren word je als autobedrijf niet meer over het hoofd gezien. Wij verzorgen een volledige opzet van je online advertentie campagne(s). We bespreken samen je doelstellingen. Om deze te bereiken richten wij ons op AdWords, Social Media en Remarketing. Wij maken vervolgens de technische vertaling door je accounts in te richten en advertenties op te stellen. In overleg stellen we een maandbudget vast. Online adverteren zal op deze manier voor een aanzienlijke stijging in het aantal bezoekers en leads zorgen.

De resultaten van de campagnes die we voor je inzetten zijn meetbaar, zodat we het rendement uit je investering keihard kunnen aantonen.

Websitescan

 • Beoordeling & advies:
 • – Content
 • – Taalgebruik
 • – Lay-out
 • – Menustructuur
 • – Pagina settings
 • Call-to-Actions
 • – Prijsstrategie

Content managen

 • Aanbevelingen websitescan doorvoeren*
 • Banners ontwerpen **
 • Pagina’s met tekst vullen **

Paid search

 • Google AdWords account inrichten
 • Google AdWords campagnes voeren
 • Advertenties up-to-date houden

* Enkel indien een jaarabonnement content managen is afgesloten

** Gelimiteerd aan het plaatsen en/of optimaliseren van 2 items (pagina’s of banners) per maand. Bij een jaarabonnement 24 items in totaal. Op elk moment in het jaar kan er beroep gedaan worden op deze diensten. Elke geplaatste en/of geoptimaliseerde item boven het gestelde itemlimiet wordt apart in rekening gebracht.

Start vandaag nog met online marketing ondersteuning

Contact opnemen!