MARKETING AS A SERVICE

Wanneer we met autobedrijven praten over hun online marketingactiviteiten merken we dat het vaak ontbreekt aan tijd en/of specialistische kennis om optimaal te kunnen profiteren van de kansen die online marketing hen biedt. Om autobedrijven op een praktische manier te ondersteunen en hen daarnaast inzicht te geven in het rendement van hun online activiteiten heeft Webuildretail Marketing as a Service ontwikkeld. Aan de hand van drie eenvoudige pakketten willen wij autobedrijven ondersteunen de online marketing inspanningen naar een hoger niveau te tillen.

Autobedrijven snappen dat een website belangrijk is, maar hebben vaak niet de specialistische kennis en ervaring in huis om de volledige potentie van hun website te benutten. De beoordeling van de website vindt veelal plaats op visuele elementen (‘vind ik het mooi’) en in mindere mate op basis van ervaring en cijfers. De website is een winkel en moet bezoekers converteren in betalende klanten.

De Webuildretail Websitescan richt zich op de belangrijkste en veelal meest gebrekkige onderdelen van de website. Aan de hand van een uitgebreide checklist worden de prestaties van deze onderdelen beoordeeld. Vervolgens geven wij een verbeteradvies en voeren de verbeteringen voor u door.

Deze verbeteringen dragen bij aan een betere vindbaarheid in zoekmachines (zoals Google), een aangenamere winkelervaring voor potentiele klanten en een groter aantal leads.

Het regelmatig plaatsen en updaten van content op de website is erg belangrijk om potentiele klanten te voorzien in hun informatiebehoefte. Het managen van deze content kost echter veel tijd en autobedrijven beschikken vaak niet over de tijd en/of juiste kennis om dit met regelmaat te doen.

De Webuildretail Content Manager verzorgt content voor u. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het vullen van pagina’s, het updaten van de modelpagina’s of of het ontwerpen van banners om uw nieuwe acties te promoten. Wij managen de content voor u en voor een fractie van de kosten als wanneer u dat zelf zou doen.

Het resultaat is een stralende website met kwalitatief goede content. Niet alleen zorgt dit voor een betere vindbaarheid in zoekmachines en daardoor meer websiteverkeer, maar potentiele klanten zullen ook meer tijd op uw website besteden. Een eerste stap in het binden van de potentiele klant is hiermee gemaakt.

Met de komst van zoekmachines is er een nieuwe vorm van adverteren bijgekomen. Aangezien Google de grootste zoekmachine is gaat hier de meest interesse naar uit.

Autobedrijven kunnen met betaalde advertenties in Google bepaalde auto’s extra onder de aandacht brengen of gewoonweg meer websiteverkeer creëren. Alleen hoe krijg je zoveel mogelijk bezoekers en leads tegen zo laag mogelijke kosten?

Met Webuildretail Paid Search bespreken wij uw doelen en bepalen samen een budget om deze doelen te realiseren. Wij richten vervolgens uw Google AdWords account in waarmee u online gaat adverteren. Vervolgens voeren we actief campagnes en houden uw advertenties up-to-date. Wij controleren dagelijks uw voorraad waardoor advertenties voor nieuw aangeboden of verkochte auto’s direct ge(de)activeerd zullen worden.

Overeenkomstig met de door u gestelde doelen zal deze inspanning resulteren in extra websitebezoekers en/of leads. De hoge kwaliteit van de advertenties zorgen voor zo’n laag mogelijke kosten per bezoeker.

Websitescan

 • Beoordeling & advies:
 • – Content
 • – Taalgebruik
 • – Lay-out
 • – Menustructuur
 • – Pagina settings
 • Call-to-Actions
 • – Prijsstrategie

Content managen

 • Aanbevelingen websitescan doorvoeren*
 • Banners ontwerpen **
 • Pagina’s met tekst vullen **

Paid search

 • Google AdWords account inrichten
 • Google AdWords campagnes voeren
 • Advertenties up-to-date houden

* Enkel indien een jaarabonnement content managen is afgesloten

** Gelimiteerd aan het plaatsen en/of optimaliseren van 2 items (pagina’s of banners) per maand. Bij een jaarabonnement 24 items in totaal. Op elk moment in het jaar kan er beroep gedaan worden op deze diensten. Elke geplaatste en/of geoptimaliseerde item boven het gestelde itemlimiet wordt apart in rekening gebracht.

Start vandaag nog

Contact opnemen!