Automotive Sales Academy

Klanten zijn goed, tot volledig geïnformeerd, weten heel goed wat ze willen en hebben voor 65% al besloten. Om de 2020 klant te begeleiden bij zijn aankoop, is een diepgaand inzicht nodig over het (koop) gedrag van mensen. We weten allemaal, ‘mensen kopen van mensen’ (bedrijven niet van bedrijven) maar waarom kopen mensen dan hun auto bij jou en vooral ook waarom en wanneer niet?

Om de “2020” klant te begeleiden bij zijn aankoop, is een diepgaand inzicht nodig over het (koop) gedrag van mensen. Daarnaast moet de “verkoper van nu” leren omgaan met het gedrag van de klant. We weten allemaal dat ‘mensen van mensen kopen’ (bedrijven niet van bedrijven) maar waarom kopen mensen dan hun auto specifiek bij jou en vooral ook wanneer niet?

De neuro-wetenschappen houden zich steeds meer bezig met dit samenspel tussen klant en verkoper. Door klanten te beïnvloeden met neuro-marketing tijdens de eerste fase van de klantreis, worden de juiste associaties gecreëerd tussen de oren van klanten en jouw merk en bedrijf. Zodra jij als verkoper contact krijg met deze geconditioneerde klant, is het belangrijk dat de positieve ervaring wordt voortgezet en versterkt. Dit vraagt om persoonlijk contact en neuro-linguïstisch verkopen, oftewel NeuroSelling

Direct inschrijven
Download het programma
 • Gedrag begrijpen waardoor gunfactor stijgt door beter connectie

 • Mindset en intentie om klanten echt te helpen, meer plezier
 • Toename conversie bij opvolging leads en zelf klanten vinden
 • In staat zelf klanten pro-actief te vinden en binnen te halen
 • Meer offertes en opvolging daarvan verankerd
 • Offertes gaan sneller door en er gaan er meer door!
 • Lengte van de sales cycle worden korter
 • Bespaar kostbare tijd, verkoop stress omlaag
 • Effectief en klantgericht omgaan met afhouders, upsellen
 • Meer plezier, succes en respect voor sales en jezelf als verkoper

Intake

Alle deelnemers doen voorafgaand aan de training een ontwikkel-assessment (online 25 min) en persoonlijk intake gesprek met de trainer van +/- 45 min ter kennismaking. Tijdens dit gesprek wordt het assessment besproken en ‘Enrollment, Commitment, Alignment’  verhoogd zodat deelnemer individueel alles uit de de opleiding haalt.

Programma Salestraining Automotive 2020

In de 4 daagse Salestraining  2020, worden inzichten gegeven en vaardigheden getraind zodat de verkoper de klant helpt met zijn beslissing. Deelnemers worden bekwaam in het doorgronden van onbewust-, en bewust gedrag dat gestuurd wordt persoonlijkheid, overtuigingen en waarden.

Met de nieuwste praktische handvatten en technieken wordt NeuroSelling getraind om klanten in alle fasen van hun klantenreis, optimaal bij te staan. Verkopen is een activiteit die je met mensen samen doet, niet iets dat je een ander aandoet.

De meest directe vorm van actieve creatie en communicatie is gedrag dat wordt gestuurd door ons Neurologische systeem. Tijdens de Salestraining Automotive 2020  krijg je inzichten en strategieën aangereikt om ‘de taal’ van dit neurologische systeem te begrijpen en te gebruiken om op integere wijze klanten te helpen met het kopen van hun auto.

Stuur mij het volledige programma

Voor wie is deze salestraining bedoeld?

 • Voor verkopers, accountmanagers en sales managers met minimaal 3 jaar ervaring in automotive sales, met concrete omzet- en klant verantwoordelijkheid. Training is op MBO+/HBO niveau
 • Direct leidinggevende van de deelnemer is gecommitteerd om de verankering en conditionering van nieuwe skills en werkwijze, te faciliteren tijdens de 15 weken en daarna.
 • Alle deelnemers moeten alle dagen hebben deelgenomen om certificering te ontvangen van WBR Sales Academy.

Hoe ziet de training eruit?

De training wordt gegeven op een vaste locatie. Dit kan zijn bij de klant of bij WeBuildRetail in Nieuwegein. Bij het overbrengen van de stof wordt gewerkt volgens de volgende principes:

 • Elke training dag is opgebouwd uit Academy ‘ARC en context verankering’.
 • Leerdoelen met voorbeelden met ‘contrast frame’ en thema uitleg
 • Praktijk demonstraties, groepsoefeningen in teamverband
 • Rollenspellen (met camera) om onbewust gedrag te leren herkennen en hier op in te leren spelen (“leren dansen”)
 • Door de toepassing van NLP methoden tijdens de training, vind het leren op zowel bewust als onderbewust niveau, plaats.

De trainer

Tonpeter Spaapen
Tonpeter SpaapenSales Chief & trainer
Tonpeter heeft ruim 25 jaar ervaring als verkoper, ondernemer en sales trainer. Sinds 2001 heeft hij meer dan 1000 organisaties ondersteund en meer dan 33.500 mensen geholpen met trainingen. Hij is gecertificeerd NLP Practitioner en NLP Master en trainer.