5 tips om leadopvolging eenvoudiger te maken

Leadopvolging made easy

Leadopvolging wordt vaak gezien als tijdrovend en lastig. Onderdeel van dit probleem is dat verkopers bij elke poging tot leadopvolging het wil opnieuw proberen uit te vinden. Hoe begin ik mijn mail? Wat ga ik de klant vragen? Wat als de klant niet opneemt? Door van te voren na te denken over de intentie van leadopvolging en hiervoor standaard procedures en hulpmiddelen te ontwikkelen wordt leadopvolging stukken eenvoudiger.

Onze conversiecoaches zijn expert in het verbeteren van leadopvolging en leadconversie binnen het autobedrijf. Om jou op weg te helpen delen zijn bruikbare tips die je direct kunt opnemen in de dagelijkse praktijk.

  1. Richt een proces in: zo ben je er zeker van dat er binnen korte tijd meerdere pogingen worden gedaan om met een lead in contact te komen.  Vergroot de kans om met de lead in contact te komen door je proces te optimaliseren.
  2. Stuur direct na je belpoging een mail: en zorg dat je een mailscript hebt voor alle type leads zoals: offerteaanvraag; proefritaanvraag, taxatievraag, een bod, brochureaanvraag, contactaanvraag, beschikbaarheidsvraag, informatievraag, terugbelverzoek
  3. Stel in je 1e MAIL ook altijd wedervragen. Wat zou je moeten weten om het juiste antwoord aan de klant te kunnen geven. Het stellen van wedervragen geeft je lead het gevoel dat hij serieus wordt genomen en dat jij er bent om hem te begeleiden in zijn aankoopproces.
  4. Maak scripts voor mails die je na verschillende pogingen gaat versturen. Zorg er voor dat bij elke mail nieuwe, aanvullende en relevantie informatie wordt gegeven. In de eerste mail heb je jezelf al kort voorgesteld. In de 2e mail zet je bijvoorbeeld een videoboodschap waarin je jezelf voorstelt, wat je graag voor de klant wilt betekenen en waarin je de klant uitnodigt. In de 3e mail staat een video over het bedrijf waarin de ondernemer verteld over het bedrijf.
  5. Vraag je lead eens waarom hij iets wilt weten. Als je hier achter komt, dan weet je veel meer over waar hij zich in zijn aankoopproces bevindt. Klanten stellen soms de vraag of een auto nog beschikbaar is of dat er een trekhaak onder zit. Het antwoord daarop is een simpele ja of nee. De vraag voor jou is waarom iemand dat wilt weten!
eenvoudiger leads opvolgen

Wil je hulp bij het verbeteren van je leadconversie, inrichten van een proces, het meetbaar maken van je conversiestappen (leads/contact/afspraak/bezoek/deal), het ontwikkelen van scripts en of coaching voor de implementatie en continue verbetermogelijkheden. Neem dan contact met ons op!