5 tips om leadopvolging op langere termijn te verbeteren

Leadopvolging is heel belangrijk in het verbeteren van leadconversie. We schreven al over het in contact komen met de klant en het vereenvoudigen van leadopvolging. Om de leadopvolging binnen jouw bedrijf ook voor de langere termijn te verbeteren is er meer nodig dan het aanpassen van het gedrag van verkopers. Hulpmiddelen en processen zullen op een juiste manier moeten worden ingericht en er zal op een andere manier gestuurd moeten worden op resultaat door leidinggevenden. Deze 5 tips helpen je om ook op de langere termijn je leadopvolging te verbeteren:

  1. Richt stap voor stap een proces in bewaak dat dit proces ook wordt gevolgd.
  2. Controleer periodiek of iedere stap in het proces voor verbetering vatbaar is. Controleer of je leads wel direct in bijvoorbeeld LEF worden ingeschoten. Soms denk je snel te bellen, maar duurt het een half uur voordat een ingeschoten lead in LEF staat. Doe zelf eens een test door leads in te sturen en te meten hoelang het duurt voordat deze in LEF staat.
  3. Vraag verkopers om feedback om het proces zo gebruiksvriendelijk te maken.
  4. Stel duidelijke doelen. Dit geeft houvast en maak de vordering meetbaar.
  5. Beloon verkopers niet op de uitkomst of sale, maar op het volgen van het proces.
eenvoudiger leads opvolgen

Wil je hulp bij het verbeteren van je leadconversie, inrichten van een proces, het meetbaar maken van je conversiestappen (leads/contact/afspraak/bezoek/deal), het ontwikkelen van scripts en of coaching voor de implementatie en continue verbetermogelijkheden. Neem dan contact met ons op!