3 tips om vaker telefonisch met je leads in contact te komen

Veel leads, weinig contact

Iedereen kent het wel, of je nu ondernemer, accountmanager of verkoper bent, iedereen kent het probleem. Je hebt een lead ontvangen, je zit klaar om deze op te volgen, maar de klant neemt niet op. Hoe ga je hiermee om? Probeer je het een aantal keer op één dag? Of volg je de volgende dag nogmaals op? Doe je dit elke dag op hetzelfde tijdstip?

Onze conversiecoaches helpen autobedrijven om hun leadopvolging te verbeteren en daarmee de leadconversie te verhogen. Zij geven de volgende tips om ook binnen jouw bedrijf telefonische leadopvolging te verbeteren:

1. Varieer in de tijdstippen waarop je belt. Jij hebt misschien altijd tijd om tussen 9:00 en 10:00 te bellen, maar je lead niet. Probeer je volgende pogingen op andere tijdstippen. Veel mensen hebben een dagritme waar je geen weet van hebt. Ongemerkt doe je dezelfde dingen op hetzelfde tijdstip van de dag. Wanneer je lead dit ook heeft zal hij/zij vaak op hetzelfde moment onbereikbaar zijn. Door te variëren vergroot je de kans dat je belt op een moment dat het de lead uitkomt.
2. Varieer in de toestellen waarmee je belt. Gebruik zowel de mobiele als de vaste lijn. Zorg er voor dat de lead kan zien welk nummer gebeld heeft. Nummerweergave vergroot ook de kans dat de klant zelf terugbelt.
3. Bel ook ’s avonds tot 21:00 uur. Bespreek met je team hoe je met elkaar dit kan organiseren. Kent jouw bedrijf ook een koopavond en hebben we dan de tijd om niet bereikte leads op te volgen?

tips-telefonisch-leads-opvolgen-webuildretail

Wil je hulp bij het verbeteren van je leadconversie, inrichten van een proces, het meetbaar maken van je conversiestappen (leads/contact/afspraak/bezoek/deal), het ontwikkelen van scripts en of coaching voor de implementatie en continue verbetermogelijkheden. Neem dan contact met ons op!