Voorjaarsschoonmaak op de website van het autobedrijf

Voorjaar! Voor veel mensen het teken voor een jaarlijkse grote schoonmaak.  Met zon, blauwe luchten en het eerste terrasbezoek in het vooruitzicht staan er ook voor het autobedrijf  vaste nummers op de kalender. De winterbanden moeten uiteraard weer gewisseld worden en wellicht staat er een voorjaars- of paasshow in de steigers. Daarnaast is het voor het autobedrijf ook raadzaam om een voorjaarsschoonmaak in te plannen voor de online showroom.

De ervaring leert dat de website van het autobedrijf onvoldoende aandacht krijgt.  Wij geven je 5 tips waarmee jij  de voorjaarsschoonmaak van jouw website kunt beginnen.

  • Check of aanbiedingen en actiepagina’s nog up-to-date zijn.

Neem hierin ook banners en andere interne links mee. Check of deze de bezoeker naar de juiste pagina’s leiden en of de actie nog actueel is. In de voorbereiding wordt vaak veel aandacht besteed aan dit soort acties, maar na livegang willen ze nog weleens vergeten worden. Niets is zo vervelend als “NEE” moeten verkopen aan een klant omdat de content op de website van het autobedrijf niet actueel is. 

  • Doorloop de gehele menustructuur.

Ook voor de verschillende menu-items en submenu’s geldt dat deze periodiek gecontroleerd moeten worden. Zeker wanneer er meerdere mensen betrokken zijn bij het onderhoud van een website is het goed om de kwaliteit en actualiteit periodiek te waarborgen. Naast een slechte ervaring voor de gebruiker is het ook in de ogen van Google een doodzonde om een niet-werkende link op je website te hebben. 

  • Controleer prijzen die op je website worden vermeld.

Om te voorkomen dat er onjuiste prijzen op je website vermeld worden moeten ook deze worden meegenomen in de periodieke controle. Afhankelijk van acties, sta-tijd of actuele voorraad kan het zijn dat de prijs van een auto gewijzigd is. Zo voorkom je dat potentiële klanten verkeerd worden geïnformeerd op je website.

  • Controleer de kwaliteit van foto’s

Goede kwaliteit fotomateriaal wordt steeds belangrijker voor het autobedrijf. De mogelijkheid om een auto uitvoerig te bekijken verhoogd de conversie op je website. Daarnaast geeft het vertrouwen als een autobedrijf online openheid van zaken geeft. Controleer dus periodiek of  het fotomateriaal van goede kwaliteit is. Daarnaast geeft het je de kans te controleren of de gehele voorraad juist is weergegeven op de website van jouw autobedrijf.

  • Kijk kritisch naar de inhoud van je website

Steeds meer websites van autobedrijven gebruiken informatiepagina’s om hun organische vindbaarheid (SEO) te vergroten. Sommige schrijven deze zelf, andere besteden SEO uit. Door informatie over specifieke modellen of werkzaamheden in werkplaats te beschrijven op je website, wordt de website van het autobedrijf vindbaar op dit onderwerp en trek je meer bezoekers naar jouw online showroom.

Kunnen wij jouw helpen met het verbeteren van de website van jouw autobedrijf? Neem contact met ons op!