De “We” in Webuildretail…

George van Altena, 29 jaar, autogek en (voormalig) paralympisch atleet. Paralympisch? Jazeker, als gevolg van een hersenbloeding tijdens mijn geboorte heb ik een hersenbeschadiging opgelopen en zodoende kom ik in aanmerking voor diverse paralympische sporten. Voetbal was echter van kleins af aan mijn sport, dus daar ben ik in doorgegaan. CP-voetbal welteverstaan. CP-voetbal wordt gespeeld door mensen met ofwel een aangeboren hersentrauma of niet-aangeboren hersenletsel. Graag vertel ik u meer over mijn achtergrond en hoe ik bij Webuildretail terecht gekomen ben.

Met enige regelmaat zien we op televisie en andere media topsporters voorbij komen die het hebben over het “het zwarte gat”. Ten tijde van mijn topsportcarrière dacht ik er eigenlijk niet teveel over na. Je bent continu bezig met nastreven van dat ene doel. Of dat nu een EK, WK of Paralympische Spelen is maakt op dat moment niet zoveel uit. Fitheid, focus, het beste uit jezelf willen halen, het zijn allemaal termen die regelmatig de revue passeren. Maar nu denk ik weleens had ik maar wat verder vooruit gedacht.

Rio 2016 en dan…

Zoals gezegd ligt de focus bij topsport altijd op het hoogste doel; het eindtoernooi. In mijn geval waren dat de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Fantastisch natuurlijk, waren het niet dat in de aanloop al bekend werd dat het voorlopig de laatste Spelen zouden zijn, omdat onze sport, het CP-voetbal,  niet meer op het programma zou staan in Tokyo in 2020. Met dit nieuws kwam ook het besef dat mijn maatschappelijke carrière meer prioriteit zou krijgen.

IVA = autobranche?

En ineens was het zover, na een heel goed toernooi en een onvergetelijke ervaring, terug in Nederland. Op zoek naar geschikt werk, aanvankelijk ingezet op mijn eigen vertrouwde achtergrond; de autobranche. Voor ik begon als atleet heb ik het HBO-programma van de IVA afgerond, dus dit leek mij een logische stap. Na een half jaar tevergeefs solliciteren begon ik toch te twijfelen en ben ik mijn horizon gaan verbreden.

(Online) marketing en communicatie

Tijdens mijn HBO-opleiding was ik het liefst met marketing en communicatie bezig. Het enige wat ik jammer vond was dat het binnen traditionele marketing heel moeilijk is om het resultaat van je inspanningen meetbaar te maken. Wat levert al mijn arbeid eigenlijk op? Dit gebrek aan inzicht was ook de voornaamste reden waarom online marketing mij direct aansprak. Binnen de online omgeving is immers alles meetbaar, kan bijna elke gedraging in kaart gebracht worden en zijn niet of nauwelijks geheimen voor marketeers.

1 en 1 = Webuildretail

De koers was duidelijk, nu zoeken naar een mooie kans om ervaring op te doen. Met hulp van o.a. IVA Driebergen en de Edwin van der Sar Foundation en uiteraard mijn eigen netwerk, ben ik op zoek gegaan naar kansen. En ineens was daar Webuildretail! Hoewel mij niet bekend, sprak de missie mij direct aan. Het helpen van bedrijven om online beter te retailen sprak en spreekt mij bijzonder aan omdat ik parallellen zag met mijn eigen situatie.

Verandering is soms moeilijk

In de korte tijd dat ik nu bij WBR betrokken ben heb ik de indruk gekregen dat sommige autobedrijven moeite hebben te veranderen. Er moet iets gebeuren, maar ze weten niet goed waar te beginnen, net als ik kortgeleden.  Ik kan uit eigen ervaring stellen dat mij niet gelukt was zonder hulp. Hierdoor voel ik mij ook extra betrokken bij Webuildretail, zij hebben mij geholpen op het moment dat ik een kans nodig had, en dus zal ik mij volledig inzetten om samen met mijn collega’s onze klanten te helpen ook de omslag te maken naar het digitale autobedrijf.

Met vriendelijke groet,

George van Altena

Marketing en Communicatie Webuildretail

https://www.linkedin.com/in/george-van-altena/