De “We” in Webuildretail…

Intussen ben ik alweer een klein jaar actief binnen WeBuildRetail. Ik ben bij WBR binnengekomen als stagiair, ter afronding van mijn Master Marketing Management aan de Universiteit van Tilburg. Na mijn stage ging ik aan de slag als projectmanager. In deze functie was ik verantwoordelijk voor channelmanagement en propositie-ontwikkeling.

Al snel bleek echter dat mijn werkelijke passie ergens anders ligt. Ik ben een marketeer met affiniteit voor data en tech en word gedreven door innovatie. Deze interessegebieden zorgden er al snel voor dat ik een voorkeur voor het Dealer eProcess websiteplatform ontwikkelde. Daarom mag ik mij sinds een aantal maanden verantwoordelijke noemen voor de ontwikkeling van het DEP platform in Europa. Daarnaast coach ik via de maandelijkse performance calls autobedrijven over hoe zij meer uit hun website en online aanwezigheid kunnen halen.

Droomde ik er als kind al van om te gaan werken binnen de automotive branche? Niet per sé. De automotive heeft zeker zijn aantrekkingskracht, maar dat hebben bijvoorbeeld de ruimtevaart, de fintech – waaronder cryptocurrencies – en de artificial intelligence- of de gamingindustrie ook voor mij. Het voordeel van mijn brede oriëntatie, is dat ik continu stuit op innovatieve ideeën. Aan mij de taak deze over te hevelen naar deze branche. Een branche die naar mijn mening dringend toe is aan innovatie. Ik word geprikkeld door de uitdaging die het doorvoeren van deze verandering met zich meebrengt.

Het is mijn doel om de technologische voorsprong van het DEP platform verder uit te breiden en daarmee zowel de Nederlandse als de Europese autobranche als geheel een stap verder te helpen.

Heb je zelf nog goede ideeën of wil je een keertje sparren? Neem gerust eens contact op.

 

Vriendelijke groet,

Sebastiaan Wille