Sophie van Oijen

Nadat ik mijn studie International Business Administration aan de Universiteit van Tilburg had afgerond, wilde ik graag meer leren over de kansen en bedreigingen in de automotive sector. Met name de digitalisering van de autobranche vond ik erg interessant en zodoende ben ik in contact gekomen met het jonge en ambitieuze team van Webuildretail.

Auto’s zijn mij met de paplepel ingegeven. Mijn opa startte in 1965 zijn eigen garage en niet lang daarna werd hij Toyota dealer. Mijn vader heeft het bedrijf overgenomen en het oorspronkelijke bedrijf uitgebreid. Naast mijn studie ben ik altijd aan het werk geweest in het Autobedrijf, waar ik veel praktijkervaring heb opgedaan.

De transformatie die is ontstaan met de komst van het internet is gigantisch. Destijds kochten mensen hun auto bij de plaatselijke garage, zoals dat nog het geval was in het bedrijf van mijn opa. Tegenwoordig is dat beeld veranderd. De markt is transparant geworden en voortdurende innovatie en differentiatie zijn van cruciaal belang.

De autobranche gaat enorme veranderingen tegemoet. In deze gedigitaliseerde wereld is de optimalisatie en vindbaarheid van websites essentieel. Het is belangrijk om hierop in te spelen zodat een autobedrijf ook in de toekomst als vitaal bedrijf kan ondernemen. Met mijn praktijkervaring,  hoop ik dat ik tijdens mijn stageperiode een steentje kan bijdragen aan het team.