Webuildretail en Daar[om] slaan handen ineen

 

Webuildretail wil autobedrijven helpen beter te retailen. Uiteraard kunnen wij dit niet alleen. Sinds mei van dit jaar werken wij samen met DAAR Online Media, kortweg Daar[om]. Om Daar[om] te introduceren zijn wij in gesprek gegaan met medeoprichter van Daar[om], Tim Bodewes.

“Daar[om] is voortgekomen uit een behoefte om ondernemende en innoverende bedrijven vooruit te helpen”. Na oprichting begon Daar[om] met het aanbieden van Google Adwords ondersteuning voor MKB-bedrijven. Dit doen zij inmiddels zo goed dat zij benoemd zijn tot premium partner van Google. Naast Google Adwords heeft Daar[om] haar dienstenpakket uitgebreid met o.a.content optimalisatie en display advertising.

Samen staan we sterker.

In de aanpak van zowel Webuildretail als Daar[om] staat gebruikerservaring centraal. Leid de websitebezoeker op een logische manier naar wat hij zoekt en de bezoeker zal hier een positief gevoel aan overhouden. Dit is de eerste stap naar een tevreden klant.

“Je zou Webuildretail kunnen zien als de motor in het hele verkoopproces” stelt Bodewes. Webuildretail zet een platform neer waarin het autobedrijf websitebezoekers omzet in leads en Daar[om] zorgt voor aanvoer van nieuwe bezoekers met behulp van o.a. Adwords “De brandstof om deze motor te laten draaien”.

Waarom Daar[om] en Webuildretail?

Wat heb je er als klant eigenlijk aan? Met de samenwerking willen Webuildretail en Daar[om] de klant meer werk uit handen nemen. Door onze klanten te helpen met  online retailen, kunnen onze klanten zich richten op hun sterkten, het verkopen van auto’s.

Investeer in online activiteiten

Het samenspel van online en offline activiteiten van het autobedrijf wordt steeds belangrijker. De moderne koper leeft steeds meer online en orienteert zich ook online op zijn volgende aankoop. Dit vraagt een andere aanpak van het autobedrijf.

De websitebezoeker moet dezelfde prioriteit krijgen als de showroombezoeker.Het proces bij showroombezoek is bij autobedrijven tot in de puntjes uitgewerkt. Online is het echter een ander verhaal, zo bemerkt Bodewes: “Vaak merken wij als wij bij klanten in de autobranche komen dat het verschil in beleving tussen de fysieke locatie en de website groot is” Door te investeren in je website wordt de beleving van de klant online en offline gelijk getrokken.

Tip van Daar[om]

Bodewes ziet ook een kans die binnen E-commerce wel  benut wordt, maar binnen de automotive nog weinig. “E-commerce bedrijven maken veel gebruik van klanten als ambassadeur voor hun bedrijf, dit zou in de autobranche veel meer toegepast kunnen worden”

Vragen om reviews, en die te delen op jouw website of Google-pagina is een eenvoudige manier om positieve feedback op jouw bedrijfsvoering te krijgen.. Daarnaast geeft het je de kans om te reageren op negatieve reacties en deze om te zetten in een positieve ervaring. Hierdoor zet je jouw bedrijf online in een positief daglicht.

Wilt u meer informatie over wat Webuildretail en Daar[om] voor u kan betekenen? Neem contact op met Webuildretail